29. aug. 2012

vintageklokker ... mintgrønne swarovskiVintage-smykkedeler selges overalt på nettet, mine favorittbutikker er mange men The Beading Path og Etsy er vel der jeg finner de fineste delene.

Er du en håndkløver kan du finne fint der og lage noe selv, er du flinkere til å se på TV enn å perle kan du handle hos meg :)) eller en av de andre 1500 butikkene på Epla...

Det er mange som selger smykker på Epla, stor konkurranse med andre ord. 
Det er bare gøy.
Det som ikke er gøy er at kopieringskulturen er stor... og spesiellt når man kopierer og legger de ut til en lavere pris... Ikke morro!
Jeg lar meg selvfølgelig inspirere selv, og noe lager jeg etter svært tradisjonelle former. 
Men jeg prøver alltid å se om jeg kan gi smykket en personlig tvist - og lar jeg meg friste til å lage nøyaktig det samme tar jeg meg selv i nakken og sier fy! :) 
(har sikkert syndet masse her jeg også, ber om unnskylding for det :)

Samtidig er øvelse over en form bra. Det kommer perfeksjonisme ut av dette. Og mange kunstnere / håndtverkere får dette til.

Vel vel, ønsker dere en super kveld med eller uten håndtverkarbeid :)

1 kommentar:

  1. Du lager flotte smykker og jeg er fortsatt kjempefornøyd med ringen jeg vant. Bra skrevet det over her, for jeg er helt enig. Jeg har selv opplevd at enkelte har kopiert meg, og dette uten at det er lagt noe skjul på det, men men, det er ikke så mye jeg får gjort med det. Lar man seg friste, så får man heller la seg inspirere og lage noe nytt, med sin egen vri. Tenker sånn at det er synd på de som kun kopierer, for de vil alltid ligge to skritt bak, og aldri få noe egenart.. . Kopistene er kun ute etter en ting, det er å sko seg på andres suksess. De er ikke med på innovasjon eller videreutvikling og spesielt går det utover de små gründerbedriftene og ildsjelene som har sin kunstneristiske stolthet og ønsker å være nettopp innovativ og fornyende. Så til alle kopister der ute, kopier gjerne, men til egen læring!
    Stå på, du lager flotte smykker, ikke la deg skremme av de som hermer etter deg, ta det som et kompliment på at du er flink!

    Ha en kjempefin kveld!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

share this